Medici’s. Fundația

ALCHIMIA BINELUI ȘI A RESPONSABILITĂȚII

Sănătatea, educația, prevenția, empatia, responsabilitatea, implicarea în comunitate ar trebui să fie în ADN-ul fiecărui medic, al fiecărui profesionist în sănătate și al fiecărei unități medicale, fie ea clinică privată sau spital public. Fiecare gest contează, fiecare proiect este important și unic, fiecare persoană sau companie implicată este un AMBASADOR pentru o societate mai bună și o comunitate locală sustenabilă.

De un sfert de secol, Medici’s este alături de suferința umană, luptând împotriva bolilor, dezvoltând proiecte de educație de sănătate, susținând comportamentul responsabil și prevenția, creind performanță și oferind noi orizonturi de speranță, siguranță și confort.

Eforturile Medici’s au fost recompensate cu multiple recunoașteri regionale și naționale: Excelența în servicii de sănătate (BD, 2015), Premiul ”Sever Bocu” pentru implicare civică și socială (UVT, 2020), Excelența în responsabilitate socială și implicare constantă în comunitate (CCIAT, 2020) etc. Sentimentul de GRIJĂ resimțit de cei cărora li s-au adresat proiectele noastre este însă cea mai importantă recompensă pe care am primit-o vreodată.

Peste două decenii de performanță, de succes și de grijă continuă față de Oameni.

Medici’s. Health Culture

Principalele obiective ale Fundației Medici’s sunt axate pe educația de sănătate:

EDUCAȚIA DE SĂNĂTATE. Realizarea constantă și publicarea de zeci de articole de sănătate, în mass-media și social-media, realizarea de materiale vizuale de sănătate (broșuri, afișe, flyere etc) și organizarea de sesiuni de workshop-uri în scopul creării unei comunități responsabile și cu un grad ridicat de educație de sănătate.

EMC. Organizarea de cursuri de Educație Medicală Continuă pentru personalul medical.

FIRST AID TRAINING. Organizarea constantă de programe și cursuri de First Aid, cu respectarea standardelor European Red Cross (ERC) și Orange Cross.

Medici’s. Proiecte

Principalele proiecte în care Clinicile Medici’s și Fundația Medici’s au fost implicate, fie ca inițiatori și manageri de proiect, fie ca parteneri sau susținători:

PROIECTE DE EDUCAȚIE

1997-2021.

 • Publicarea, tipărirea și distribuirea de zeci-sute de materiale vizuale de educație de sănătate, atât către salariații companiilor cât și către populație.
 • Organizarea de sute de workshopuri de educație de sănătate pentru salariați și populație, pe teme de interes general sau specific: Prevenția cardiovasculară, Prevenția bolilor endocrine și a tiroidei, Prevenția cancerului de col, de ovar și de sân, Prevenția cancerului gastric și colo-rectal, Educație de viață sănătoasă, Igiena ochilor etc.

2003-2021

 • Organizarea de sute de workshop-uri de FIRST AID pentru salariații companiilor, în scopul însușirii elementelor de bază de prim ajutor, cu certificarea providerilor instruiți.

2020

 • ”Prevenția epidemiilor – ghid al companiilor și angajaților”, editarea și tipărirea unui manual / ghid practic în pandemia de COVID-19.

ACȚIUNI DE SĂNĂTATE

2020

 •  Partener și co-organizator în campania ”AJUTĂ-ȚI FAMILIA, AJUTĂ MEDICII DE FAMILIE” de donare a peste 200 de lămpi UV în valoare de cca 20.000 euro catre medicii de familie din judetul Timis. Campania a fost organizată împreună cu Asociațiile Timisiensis și Sapientia, Fartud SRL, Societatea Timiș de Medicina Familiei etc.

2020-2021

 • Initiator so organizator al mai multor campanii de donare de sânge.

PROIECTE CULTURALE

2019

 • Organizarea evenimentului ”Biografii de Nobel – vibrații culturale latino-americane și spaniole la Timișoara”, organizat împreună cu UVT, Ambasada Mexicului și Consulatele Onorifice la Timisoara ale Spaniei, Mexicului si Peru.
 • Susținerea taberei de artă de la Calacea.
 • Participarea la ArtEncounter UVT (Uniunea VIP-urilor a artistei Haegue Yang).

BIKE TO WORK

Eveniment inițiat de Fundația Medici’s, cu suportul și implicarea a 80 de companii din Timiș, inclusiv a trei Consulate Onorifice. 800 de persoane au participat sau au fost interesate de eveniment, iar impactul mediatic în comunitate s-a ridicat la peste 100.000. Motivația evenimentului a fost una de responsabilitate socială, de influențare a obiceiurilor sănătoase de viață, beneficiile mersului pe bicicletă la job fiind multiple:

2020

 • Asigură distanțarea socială care ne protejează în pandemia de COVID-19, distanțare care nu poate fi asigurată prin transportul în comun;
 • Orașul va fi mai liniștit și mai verde, nepoluat;
 • Mișcarea fizică crește imunitatea corpului, previne multe afecțiuni și este un antidepresiv puternic.

https://expressdebanat.ro/back-to-work-bike-to-work-timisoara-prima-editie-incheiata-cu-succes/

GALA EXCELENȚEI BĂNĂȚENE (GEB)

2018 – 2020

 • Co-organizator și management de proiect al Galei Excelenței Bănățene, edițiile 2018, 2019 și 2020. GEB este principalul eveniment din vestul României care promovează excelența și susține valorile Timișoarei și a Banatului, sub înaltul patronat al celor patru universități de prestigiu din Timișoara, a Academiei Române filiala Timiș și a MLNR.

Medici’s. Recunoașteri

Pentru implicarea constantă în comunitate, Clinicile Medici’s & Fundația Medici’s au primit următoarele recunoașteri în pandemia din 2020:

GALA PREMIILOR UVT

Premiul «Sever Bocu» pentru implicare civică și socială.

GALA CCIAT – Excelență în Afaceri

Trofeul de excelență pentru responsabilitate socială și implicare constantă în comunitate.