ANALIZE GRATUITE

PENTRU TINE ŞI FAMILIA TA

Doar cu biletul de trimitere de la medicul lor de familie* sau de la medicul specialist*, orice pacient îşi poate face analize medicale gratuit, în oricare dintre policlinicile noastre.

* Medici care au contract cu CNAS.

PE SCURT DESPRE ANALIZE GRATUITE

Persoanele fizice pot beneficia de analizele de laborator gratuite, in baza contribuţiei la fondul CNAS. Analizele se efectueaza la solicitarea medicului de familie şi/sau a medicului de
specialitate, în vederea stabilirii diagnosticului. Solicitarea acestor analize de către medicul trimiţător se face prin completarea unui bilet de trimitere.
Detalii la telverde CNAS: Telverde CAS: 0800800950
Pacientul îşi poate alege un medic de familie sau pe cel de specialitate dar aceştia trebuie să colaboreze cu CNAS. De asemenea pacientul îşi alege singur furnizorul de servicii de laborator unde să efectueze analizele, cu condiţia ca unitatea medicală să fie în contract cu Casa Judeţeană de Sănătate
(www.cnas.ro/cjas/contacte)

CINE BENEFICIAZĂ DE ANALIZE GRATUITE DECONTATE DE CASELE DE SĂNĂTATE.

Analizele gratuite sunt disponibile pentru plătitorii la fondul CNAS, indiferent de statutul lor, angajaţi, liber profesionişti, pensionarii cu venituri din pensii ce depăşesc 740 de lei sau persoane care contribuie din proprie iniţiativă.
Exista însă şi câteva categorii care au dreptul la servicii de asistenţă medicală, chiar daca nu contribuie la fondul destinat asigurărilor sociale de stat: copiii până la vârsta de 18 ani, elevii, ucenicii şi studenţii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani şi care nu au venituri din muncă, femeile însărcinate şi lauzele care nu au nici un venit sau au venituri situate sub salariul minim brut pe economie, persoanele care satisfac serviciul militar în termen, cele care se află în concediu medical, concediu medical pentru sarcină şi lăuzie ori în concediu pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la 7 ani, persoanele care beneficiază de indemnizatie de somaj sau alocaţie de sprijin, pensionarii cu venituri din pensii mai mici de 740 lei.
Mai multe despre drepturile şi obligaţiile asiguratului CNAS găsiţi pe site-ul www.cnas.ro