La douăzeci de ani de la fondare, Medici’s se poate mândri cu câteva reușite cu totul aparte: este cel mai mare centru de sănătate ocupațională din afara capitalei, gestionează problemele de sănătate a peste 400 de companii și instituții, are peste 60.000 de abonați permanenți proprii, face servicii medicale pentru aproape toate firmele de asigurări din România, precum și pentru unele firme de asigurări din U.E. care încă nu și-au deschis sediu în România, a creat conceptul de centru de medicina muncii și de Health Factory (Integrated Occupational Health Standards iOHS/SiSO), a fost primul centru de sănătate ocupațională din țară care a implementat un sistem ISO 9001:2000, în prezent având un sistem de management integrat de calitate (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 27001, ISO 15189), a fost primul centru medical privat care a efectuat instruire și certificare în First Aid în conformitate cu procedurile European Red Cross, este singurul centru integrat de sănătate ocupațională din România autorizat să efectueze servicii de medicină aeronautică. Și, mai ales, se poate mândri cu realizarea unei rețele de clinici cu totul speciale: Xclussive, Clinics, BabyClinics, Access, Laborix.
CLINICS: O CLINICĂ PRECUM O GALERIE DE ARTĂ
Strada Dimitrie Paciurea se află în zona ultracentrală a Timișoarei. Pornește chiar din spatele Pre- fecturii, de pe strada Filipescu, și se afundă printre copaci cu frunziș generos, tufișuri ornamentale și clădiri care amintesc de alte vremuri. Pe la jumătatea străzii, la numărul 5, o clădire cochetă pe patru niveluri, cu arhitectură specifică Timișoarei interbelice, găzduiește CLINICS. Privită din exterior, clădirea are o anumită noblețe discretă, de bun simț. Nimic arogant, nimic nelalocul lui. Dimensiuni decente, culori pastelate, vitralii, iluminat nocturn, o mică grădină în stil englezesc, totul are o distincție și o eleganță aparte, îmbinând arta și bunul gust cu discreția și simplitatea. Cristian Costache, arhitectul care s-a ocupat, pas cu pas, de restaurarea clădirii, a creat o armonie perfectă între exterior, spațiul interior și identitatea brandului Medici’s.
Primii pași făcuți înăuntrul clădirii continuă să ne aducă noi surprize plăcute, despre un alt mod în care poate fi gândită o clinică privată. Culori calde, plante exotice, lumini discrete, muzică ambientală, fotolii comode de piele, galerie privată de artă, care chiar este o galerie de artă.
Clinics ArtGallery a găzduit colecțiile artiștilor Angela Szabo (Cluj), Gloria Vreme Moser, Lucia Kolla Stoica, Eugen Răduț sau Sorin Nicodim. Periodic, Clinics își deschide porțile, pentru o zi, reunind oa- meni de cultură și de artă cu manageri și profesioniști din diverse domenii, în ceea ce a devenit deja o tradiție: vernisajele Clinics. Nimic nu amintește în Clinics de răceala specifică altor unități medicale. Pare mai degrabă o atmosferă de salon aristocrat sau de cafe lounge. În care vii să te simți bine. Să te faci bine.
Comenteaza