• Odată cu această tranzacție, MedLife își consolidează poziția în zona de vest a țării și ajunge să dețină în Timișoara 5 clinici, 2 laboratoare, 1 laboratotor de celule stem și 1 spital multidisciplinar.
  • Integrarea Medici’s în Grupul MedLife pune la dispoziție pacienților din Timișoara servicii medicale integrate, care răspund tuturor nevoilor, de la prevenție la tratarea unor patologii complexe.
  • Prin acest parteneriat strategic, MedLife își propune să transforme Timișoara într-unul dintre cele mai puternice hub-uri regionale de sănătate.

București, 24 octombrie 2022: MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță finalizarea tranzacției de preluare a 80% din pachetul de acțiuni Medici’s, cel mai mare operator medical din Timișoara, în urma aprobării de către Consiliul Concurenței.

Cu o istorie de peste 25 de ani și o dezvoltare constantă, Medici’s are în portofoliu 4 clinici, un laborator de imagistică medicală, o platformă de analize de laborator și un spital multidisciplinar, aflat în stadiu de amenajare. Medici’s Hospital va avea o suprafață totală de 5500 mp, fiind compus din două clădiri gemene. Prima dintre ele, care urmează să fie funcțională din luna iunie 2023, va integra farmacie, imagistică mare (CT și RMN), săli de operație, ATI, saloane pre și post operatorii. Cea de-a doua clădire a spitalului are ca termen de finalizare anul 2024.

Tranzacția aprobată de Consiliul Concurenței presupune integrarea în Grupul MedLife atât a celor patru clinici Medici’s și a laboratorului, cât și a spitalului.

Astfel, MedLife ajunge să dețină în Timișoara 5 clinici, 2 laboratoare, 1 laboratotor de celule stem și 1 spital multidisciplinar, care la momentul finalizării va deveni cel mai mare spital privat din oraș.

“Parteneriatul cu Medici’s este unul strategic și are ca obiectiv consolidarea celei mai mari platforme de diagnostic și tratament din România, pentru a răspunde nevoilor specifice ale pacienților. Credem cu tărie că împreună cu partenerii noștri vom reușim să transformăm Timișoara într-unul din cele mai puternice hub-uri regionale de sănătate. De altfel, extinderea MedLife pe piața din Timișoara are ca rezultat, pe de-o parte, creșterea accesului pentru locuitorii din zona de vest la servicii medicale integrate, personalizate și complexe, și pe de altă parte, crearea unui mediu competitiv puternic, ceea ce conduce la dezvoltarea calității serviciilor medicale la nivelul întregului județ”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv, MedLife Group.

****

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos și a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români calitate, profesionalism, grijă și respect pentru nevoile lor.

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Echipa sa puternică si experimentată de management a fost capabilă să creeze și să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piața locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanța corporativă pe care o are implementată, a inspirat și alte companii locale spre a porni pe acest drum și a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc și a economiei. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

În perioada de pandemie MedLife a reușit să joace un rol esențial în societate și să capete un statut de lider în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare. Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale în tehnologie și infrastructură. Creează locuri de muncă și dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.