Serviciile de calitate îndoielnică din sistemul de sănătate al județului Caraș-Severin, dezvoltarea lentă a regiunii, interesul scăzut față de locurile de muncă și prezența masivă a românilor în străinătate au dus județul la coada clasamentului, transformându-l într-un județ bătrân și printre cele mai sărace din România. Că populația cărășeană alege serviciile medicale din Timișoara nu mai este nicio noutate, cum nici motivul pentru care fac acest lucru nu mai este o necunoscută. Chiar dacă mai există doctori de renume, pasionați și dedicați meseriei, locuitorii preferă să „dea o fugă” până la Timișoara chiar și pentru cele mai simple intervenții, investigații.
Fenomenul a luat așa o amploare încât clinicile private, prin serviciile complexe și moderne au acaparat marea plajă a populației. Una dintre clinicile de top din vestul țării este Medici’s, cu o activitate de 20 de ani pe piața serviciilor medicale, fiind la ora actuală cel mai mare centru de sănătate ocupațională din afara capitalei. În ultimul an, Medici’s a înregistrat un număr de cca. 150.000 de pacienți care au apelat la serviciile clinicilor.
Reputația Medici’s se datorează profesionalismului medicilor săi, aparaturii performante, inovației permanente, ambientului elegant, grijii pentru detaliu și dorinței de a face toate corecțiile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor și dorințelor pacienților și companiilor client. Medici’s gestionează problemele de sănătate a peste 400 de companii și instituții, are peste 60.000 de abonați permanenți proprii, face servicii medicale pentru aproape toate firmele de asigurări din România, precum și pentru unele firme de asigurări din U.E. care încă nu și-au deschis sediu în România, a creat conceptul de centru de medicina muncii și de Health Factory (Integrated Occupational Health Standards iOHS/SiSO).
Clinica a fost primul centru de sănătate ocupațională din țară care a implementat un sistem ISO 9001:2000, în prezent având un sistem de management integrat de calitate (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 27001, ISO 15189). De asemenea, Medici’s a fost primul centru medical privat care a efectuat instruire și certificare în First Aid în conformitate cu procedurile European Red Cross și singurul centru integrat de sănătate ocupațională din România autorizat să efectueze servicii de medicină aeronautică. Printre cele mai importante reușite se numără și realizarea unei rețele de clinici cu totul speciale: Xclussive, Clinics, BabyClinics, Access, Laborix.
CLINICS: O CLINICĂ PRECUM O GALERIE DE ARTĂ
Aflată în zona ultracentrală a Timișoarei, pe strada Dimitrie Paciurea, clinica, o clădire cochetă pe patru niveluri, cu arhitectură specifică Timișoarei interbelice, are o anumită noblețe discretă, de bun-simț. Dimensiuni decente, culori pastelate, vitralii, o mică grădină în stil englezesc, totul învăluit într-o eleganță aparte, locul unde arta și bunul gust se împletesc perfect cu discreția și simplitatea. Clinics ArtGallery a găzduit colecțiile artiștilor Angela Szabo (Cluj), Gloria Vreme Moser, Lucia Kolla Stoica, Eugen Răduț sau Sorin Nicodim. Periodic, Clinics își deschide porțile, pentru o zi, reunind oameni de cultură și de artă cu manageri și profesioniști din diverse domenii, în ceea ce a devenit deja o tradiție: vernisajele Clinics.
NOUA CLINICĂ DE TOP „MEDICI’S ACADEMICA”
Luna iunie a anului 2018 aduce o nouă performață pentru Medici’s: deschiderea clinicii Medici’s Academia, o investiție de peste un milion de euro, ce viziează dotarea cu echipamente medicale moderne în scopul creșterii calității serviciilor medicale și a competitivității Clinicilor Medici’s.
Noua clinică va include cabinete de consultații și investigații în specialități chirurgicale și stomatologice, două săli de intervenții chirurgicale de ambulator și spitalizare de zi. De asemenea, locația va dispune și de un cabinet medical de specialitate pentru comunitatea italiană din Timișoara, proiect dezvoltat împreună cu Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara. În prima etapă se va deschide doar etajul 1, în suprafață de cca. 1.000 mp, cu o investiție de aproape 500.000 euro, urmat de celelalte două etaje, proiect realizabil cu ajutorul dezvoltatorului Bega Grup, după cum a declarat Adrian Bădescu MD, CEO Medici’s.
Fondator al clinicilor Medici’s, președinte Rotary Club Timișoara și Consul Onorific al Mexicului, doctorul Adrian Bădescu a dorit să sublinieze faptul că atât serviciile clinicilor, cât și proiectele derulate de acesta pe parcursul anilor nu au făcut altceva decât să dezvolte încrederea românilor în sistemul sanitar românesc, ideea că nu doar clinicile din străinătate oferă servicii de top, iar pacienții pot fi tratați așa cum ar trebui să se întâmple într-o lume civilizată.
„Noi avem șansa să învățăm de la noua generație și să ne adaptăm (rapid) sau să ieșim pe ușa din dos a noii lumi” – Adrian Bădescu
Comenteaza