«Fiecare secundă pe care o trăim este un moment unic în univers, o clipă care nu va mai fi niciodată… și noi ce îi învățăm pe copiii noștri? Îi învățăm că doi și cu doi fac patru, că Parisul este capitala Franței. Când îi vom învăța cine sunt ei? Ar trebui să spunem fiecăruia: „Știi cine ești tu? Ești o minune. Ești unic. În toți anii care au trecut, nu a mai existat niciun copil ca tine. Picioarele tale, brațele tale, degetele tale deștepte, felul în care te miști. Poți deveni un Shakespeare, un Michelangelo, un Beethoven. Tu poți face orice. Da, ești o minune. Și când o să crești, vei putea tu să-l rănești pe altul, care este o minune ca tine?“ Trebuie să muncim – cu toții trebuie să muncim – ca să facem această lume demnă de copiii ei». (Pablo Casalas)

 

POVESTEA
Odată, în secolul care a trecut, un olandez mi-a spus: „Știi care este lucrul care îți aduce cele mai multe beneficii și nu te costă nimic? Un zâmbet”. Oferă un zâmbet și vei primi înzecit de multe zâmbete înapoi. Am regăsit recent această lecție într-una din cele mai elegante clinici private din Timișoara: CLINICS. Există o zi pe săptămână în care, în Clinics, totul se transformă, totul aduce a poveste. Pacienții, ca în basmul „Tinerețe fără bătrânețe”, sunt incredibil de tineri și de frumoși. O lume de prinți și de prințese, coborâtă direct dintr-o țară a minunilor, pentru a ne oferi zâmbetele și inocența lor. Este ceea ce în Clinics a fost creat și împachetat într-un nou concept: BABY CLINICS. O clinică întreagă pusă la dispoziția copiilor.

 

CLINICA
Nu este vorba despre un castel de poveste. Este vorba despre Clinics, despre eleganță, despre armonie, artă, prietenie, profesionalism și performanță. Cei care au creat Clinics s-au gândit că pot face mai mult decât atât. Și au creat un concept în concept: Baby Clinics. Există un timp în Clinics când spațiul aparține copiilor. Jucăriile se alătură stetoscoapelor, ecografelor, uniturilor medicale și celorlalte aparate germane de ultimă generație, folosite de către medici. În Baby Clinics se poate face orice fel de investigații ecografice, pe aparate performante: ecografie completă abdominală, ecografie 4D, ecografie cardiacă și Doppler vascular, ecografia sânului, a tiroidei, articulațiilor și ecografie dermatologică. Se fac, de asemenea, orice tip de radiografie osoasă, toracică, pulmonară, abdominală, urografie (aparat: Siemens Multix K). Micuții pacienți mai pot beneficia de tratamente stomatologice, de investigații complexe oftalmologice, ORL, cardiologice, alergologice și orice tip de analiză de laborator.

 

MEDICII
Am auzit un copil spunând: „Medicul meu este pediatrul meu”. În Baby Clinics putem vorbi despre specialiști foarte buni în pediatrie: conf. dr. Gabriela Doroș – pediatrie și cardiologie pediatrică, dr. Cristina Dănăcuș – pediatrie și neonatologie, dr. Călin Popoiu – chirurgie și ortopedie pediatrică. Vorbim însă și despre o echipă complexă de specialiști aflați la dispoziția micuților pacienți: prof. dr. Carmen Bunu – alergologie, dr. Elena Szigyarto – oftalmologie, dr. Cristian Ularu – ORL, dr. Mihaela Zahner – ginecologie, dr. Daniela Stiru – endocrinologie, dr. Ruxandra Rugea – diabet-nutriție, dr. Carmen Voiculescu – dermatovenerologie, dr. Emanuel Trif – imagistică-radiologie, psih. Andreea Ardelean – pshihologie clinică.