👨‍⚕️ Conf. Dr. Andrei Brînzeu, între Franța și România

Dacă e sâmbătă, atunci continuăm cu povestea medicilor care au revenit în România. În prim planul de astăzi este Conf. Univ. Dr. Andrei Brînzeu.

Zece ani de experiență în Spitalul de Neurologie și Neurochirurgie «Pierre Wertheimer» din Lyon, Franța (locul 1 in clasamentul ”Le Point” al instituțiilor neurologice din Franța).

Neurochirurgia este văzută ca fiind regina chirurgiilor. Această ramură chirurgicală care se ocupă cu chirurgia creierului și a altor componente ale sistemului nervos este extrem de delicată.

Toate chirurgiile sunt grele și chiar ai în mâna viața pacientului poate mai mult ca niciodată. Neurochirurgia implică tehnici complicate, echipament și tehnologie sofisticată. Ai nevoie de multă răbdare și precizie ca să nu vorbim despre ani de studiu pentru a o practica la cel mai înalt nivel.

Dr. Andrei Brînzeu a plecat să studieze și să se formeze ca medic în Franța.

Tocmai din dorința de a se forma și de a excela ca medic și neurochirurg. A pornit în rezidențiat la Clinica de Neurochirurgie din Timișoara. Apoi, a plecat cu o bursă la Lyon la unul dintre cele mai apreciate spitale din Franța.

Acolo a avut șansa să se dormeze și să facă sute de operații. Făcând parte timp de 10 ani din echipa Profesorului Universitar Dr. Marc Sindou, Dr. Andrei Brînzeu a învățat și căpătat experiență.

În anul 2017, medicul a susținut teza de doctorat cu titlul Criterii de selecție pentru decompresia microvasculară la pacienții cu nevralgie de trigemen.

 

În prezent Dr. Andrei Brînzeu a revenit în România. Este conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara. Acesta operează la Spitalul Clinic Județean Timiș și oferă consultații în privat la Clinicile Medici’s Timișoara.

Drezotomie cervicală în premieră la Timișoara

În decembrie 2020, alături de Prof. Dr. Horia Pleș, ilustrul chirurg a realizat în premieră în România o operație numită drezotomie cervicală. În urma procedurii, pacienta în vârstă de 59 de ani care avea dureri insuportabile de braț din cauza unei tumori subclaviculare a primit șansa unei vieți normale.

„Problemele au început în 2014 când am fost operată la Cluj de un neoplasm pancreatic. Șase ani au fost buni, după șase ani a început să îmi apară o durere foarte mare în mână din cauza faptului că mi-a apărut o tumoră subclaviculară. Aveam o durere de nesuportat. Un an și jumătate nu am putut să dorm, nu m-am putut întinde în pat de durere.

Ca printr-o vrajă am aflat de domnul doctor Brînzeu care pentru mine e un Dumnezeu pe pământ. Îmi pot mișca brațul, plus că operația este la coloană, dar a reușit, m-am ridicat, mă duc la baie, mă așez în pat, e ceva peste așteptările mele. Am tot luat tratamente analgezice, dar nu m-au ajutat. Nu îmi vine să cred că există viață fără dureri. Domnul doctor a spus că șansa este de 2%, dar șansa a fost de 100%” declara pacienta pentru Express De Banat.

dr. Andrei Brînzeu neurochirurg franța romania

Din primăvara acestui an, dr. Andrei Brînzeu consultă la Clinicile Medici’s. Accesul se face doar cu PROGRAMARE (click aici) prealabilă online, prin aplicația mobilă Medici’s de pe AppStore și GooglePlay.